Wat je kunt verwachten

Massage-zijaanzicht
Massage-staand
Massage-rug

De massage

Ik geef een intuïtieve massage. Deze is gericht op je hele lichaam, niet alleen op de plekken waar je spanning of pijn voelt. Ik doe dit omdat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat en omdat het belangrijk is om het gehele lichaam weer te voelen. 

Tijdens de massage gebruik ik verschillende technieken. Niet alleen traditionele technieken zoals kneden en strijken, maar soms breng ik je lichaam in beweging door bijvoorbeeld te pulsen, duwen, trekken, schudden of door zachtjes te wiegen. Hierdoor kan je lichaam spanning loslaten. Soms is de massage stevig en diep, wordt de grens opgezocht, en een volgend moment weer rustig en teder. 

Intuïtief
Ik masseer vanuit contact en op gevoel. Er is geen vaste volgorde of vaststaand programma maar ik volg mijn handen, ogen en voeten. Iedere massage is dus weer anders. 

Iedere massage opnieuw is het een ontmoeting tussen jou en mij. Een warm samenzijn waarin je kunt zijn en ervaren wie je bent en waarin je helemaal mag ontspannen. Ik open mijn intuïtie en vertrouw erop dat wat mijn handen willen doen passend is. Daar bedoel ik niets zweverigs mee, het is gewoon wat ik tijdens een massage doe. Ik luister naar je lichaam, ik zoek je op, kijk wat er in de massage mag ontstaan en wat heilzaam is. 

Het verloop van een sessie

Wanneer je voor de eerste keer komt hebben we bij het maken van de afspraak even telefonisch contact gehad over de aanleiding van je komst en over wat je hoopt te vinden. Wanneer je er dan bent hebben we voor de massage weer even een gesprek over je situatie, over waar je staat, je verwachtingen en eventuele klachten waar ik rekening mee kan houden. Ook leg ik weer even kort uit hoe het geheel verloopt.

Wanneer je gaat liggen dek ik je toe met een handdoek en eventueel met lekkere warme packingen bij lichaamsdelen die koud zijn. Alle lakens en handdoeken die ik gebruik zijn schoon en fris gewassen. Ik begin vaak met lichte strijkingen over de handdoek heen. De massage is vervolgens met olie op de huid. Het is prettig als je zoveel mogelijk kleding uitdoet. Wanneer ik een lichaamsdeel masseer haal ik de handdoek daar even weg en waar ik niet masseer dek ik je helemaal toe. Kleding of ondergoed aanhouden kan zeker ook, dan werk ik daar over- of omheen. Wat voor mij het allerbelangrijkst is, is dat jij je op je gemak voelt, je veilig voelt en je helemaal kunt ontspannen. 

Met een massage van een uur komt vaak niet het gehele lichaam aan bod omdat er meer aandacht gaat naar een specifiek onderdeel. In een massage van 1,5 uur of langer is wel altijd ruimte voor het gehele lichaam. 

Na de massage praten we even na over wat je hebt beleefd en wat het met je heeft gedaan, en stap je verfrist, verzacht en in je lijf aanwezig weer je leven in.

Heb je helemaal tot hier gelezen? Wat leuk! Dan denk ik dat de kans groot is dat we een goede klik hebben en nodig ik je uit om contact met me op te nemen om te ontdekken of massage iets voor je kan zijn.